Speuren
Wil jij graag met je hond aan de slag met Geurdetectie?
 
Honden zien de wereld door middel van geur. Alles in de wereld van de hond draait om geur...dus dit alleen al is een uitstekende reden om deze activiteit samen met je hond te gaan doen! Daarnaast is het uitstekende hersengymnastiek, werkt snuffelen rustgevend, het is overal te doen en de hond wordt er op een gezonde manier moe van.

 

Nu is niet elke hond van pup af aan heel erg gericht op geur, maar het is bij bijna elke hond wel te ontwikkelen met de juiste positieve training!
De neus van de hond is opgedeeld in 2 kanalen, hij kan dus in stereo ruiken. Elk neusgat kan een andere geur oppikken en verwerken! Hoe tof is dat!
De ruimte achter het neusgat is helemaal gevuld met piepkleine botjes genaamd zeefbeenschelpen die bedekt zijn met olfactorische epitheel cellen (reuk-epitheel). Deze reuk-epitheelcellen zijn een soort filter waar alle ingeademde lucht doorheen gaat waarna er een scheiding wordt gemaakt tussen moleculen die nog verder onderzocht moeten worden en lucht die doorgaat naar de longen. De geurdeeltjes die nog verder onderzocht moeten worden gaan verder de neus in waarna er signalen naar de hersens gaan met opdrachten wat er met een geur gedaan dient te worden. Dit gaat dus echt onwijs snel!!

Bij mensen werkt maar 5% van de hersens met geur, bij honden is dit 35%

Wat is Geurdetectie?
Bij geurdetectie kan je denken aan bijvoorbeeld drugshonden op het vliegveld. Die zijn getraind om bepaalde geurstoffen te herkennen en aan te geven wanneer ze deze gevonden hebben.
In de cursus werken we natuurlijk niet met drugs maar met Rode Kong bij niveau 1 en bij Niveau 2 met Napier Gunoil.

Deze cursussen zijn geschikt voor honden vanaf 4 maanden en ook zeker geschikt voor senioren! Dus wil jij je oude hond nieuwe trucjes aanleren dan is dit een perfecte kans!

Geurdetectie wordt gegeven als priveles van 30 minuten zodat de les geschikt is voor alle honden. Je traint op je eigen niveau, ben je ooit begonnen met een andere geurstof dan kan je dit aangeven bij het inschrijven zodat ik de juiste geurstoffen voor je klaarzet.
De kosten voor 4 lessen zijn € 120. Je kan deze lessen zelf inplannen zodat het voor jullie past (wekelijks, 2 wekelijks etc) in je account.

Free Joomla templates by Ltheme